Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Fout in politie-alarmsysteem: overval in Holten blijkt helemaal geen overval

HOLTEN - Een overval op een bedrijf aan de Evertjesweg in het buitengebied van Holten, het nieuwe politiemelding-systeem in de regio Twente doet donderdagmorgen alle alarmen afgaan.  Voor niets. Een technisch foutje in het systeem van persalarmering.

Een bezorgde eigenaar van camping De Zuurberg in Holten schrikt wakker van de melding: ‘Een overval, hier in de straat? Wat een toestand. Ik ga eens even kijken wat er loos is.’  Het blijkt loos alarm. 

Niet veel later blijkt het niet om een overval te gaan maar om een inbraak. Er is wat gereedschap gestolen en diesel uit een schuur van een van de buren gestolen, tegenover loonbedrijf AGL. Ook een medewerker van dat bedrijf was al in allerijl gealarmeerd. „Maar het blijkt allemaal mee te vallen. Misschien hebben we ze op camera staan, dat gaat de politie uitzoeken.”

Alarm
De oorzaak van de foute melding zit hem in een nieuw persalarmsysteem waar de politie Twente onlangs is overgestapt. „We werkten in Twente tot voor kort nog met persalarm via sms. We zijn daar nu net als in de andere politieregio's overgestapt op P2000-systeem. Maar daar zit blijkbaar nog iets niet helemaal goed. Dat wordt nu uitgezocht”, zegt woordvoerder Frank Brouwer van de politie Een inbraak is ook heel vervelend, zegt hij. „Maar de impact van een overval is natuurlijk vele malen groter.”

Volgens Brouwer doet het technische probleem zich alleen voor in het persalarm, intern wordt de politie wel juist geïnformeerd. 

Reggestreek