Volledig scherm
PREMIUM
De fysiotherapeuten Jan Hamerlinck (links) en Willem Slooijer in de Fysio Koninginneweg Rijssen die ze definitief verlaten. © Emiel Muijderman

Fysio’s nemen afscheid van Rijssense praktijk: ‘De cirkel is rond’

VideoRIJSSEN - Willem Slooijer (69) en Jan Hamerlinck (72) sluiten een hoofdstuk in hun leven af. Trots nemen ze afscheid van Fysio Koninginneweg Rijssen.

Jan Hamerlinck en Willem Slooijer vinden het moeilijk de praktijk die zij in 45 jaar tijd samen tot bloei brachten te verlaten. „We staken er al die jaren energie in”, zegt Slooijer. „We  werkten altijd goed samen, vulden elkaar mooi aan. Jan is meer van de details en ik meer van de organisatie.” Hamerlinck: „We maakten samen goede en slechte tijden mee, waarbij de goede gelukkig overheersten.”

Schot in de roos

Nadat Hamerlinck na zijn opleiding in Utrecht een aantal jaren als fysiotherapeut had gewerkt besloot hij voor zichzelf te beginnen. „Ik kwam al snel in Rijssen uit, omdat hier in die tijd slechts één praktijk voor fysiotherapie was. Bovendien was het makkelijker om hier een huis te vinden dan in het westen”, aldus Hamerlinck. „En de locatie waar we nog steeds zitten, het voormalige Groene Kruisgebouw, was meteen schot in de roos vanwege de wisselwerking met de wijkzusters die hier toen nog waren.” 

Hoe blijft een fysiotherapeut zelf fit? Wij vroegen het beide heren:

Reggestreek