Volledig scherm
PREMIUM
De huidige ganzenpopulatie bij ’t Vletgoor zorgt voor klachten en overlast © Frans Nikkels

Ganzenfamilie zorgt voor overlast in Holten: gevaar door grote hoeveelheid poep

HOLTEN - De grote ganzenfamilie die al jaren in en rondom de vijver van ’t Vletgoor leeft veroorzaakt overlast en moet worden aangepakt. Om nieuwe ganzeneieren niet meer te laten uitkomen schakelt de gemeente hulp in. Na het broedseizoen wordt het gros ook nog eens verhuisd naar een dierenhandel.

Heel wat jaren hebben de 25 ganzen in en rondom de vijver alle ruimte gehad om te doen en laten wat ze willen. Hun territorium hebben ze er dan ook overduidelijk afgebakend. Met poep. In Holten hebben de dieren het door de vervuiling verpest. „Op de wandelpaden, de bruggetjes en op de steigers. Overal ligt ganzenpoep”, zegt Ron Brouwer van de gemeente Rijssen-Holten. ’t Vletgoor dient onder meer als visvijver, maar door de witte smurrie die overal langs de vijver ligt komen de vissers niet meer zo graag. „Door de poep is alles erg glad geworden en dat maakt het gevaarlijk. De paden zijn onbruikbaar geworden voor vissers en wandelaars”, aldus Brouwer.

  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Reggestreek