Volledig scherm
PREMIUM
De huidige ganzenpopulatie bij ’t Vletgoor zorgt voor klachten en overlast © Frans Nikkels

Ganzenfamilie zorgt voor overlast in Holten: gevaar door grote hoeveelheid poep

HOLTEN - De grote ganzenfamilie die al jaren in en rondom de vijver van ’t Vletgoor leeft veroorzaakt overlast en moet worden aangepakt. Om nieuwe ganzeneieren niet meer te laten uitkomen schakelt de gemeente hulp in. Na het broedseizoen wordt het gros ook nog eens verhuisd naar een dierenhandel.

Heel wat jaren hebben de 25 ganzen in en rondom de vijver alle ruimte gehad om te doen en laten wat ze willen. Hun territorium hebben ze er dan ook overduidelijk afgebakend. Met poep. In Holten hebben de dieren het door de vervuiling verpest. „Op de wandelpaden, de bruggetjes en op de steigers. Overal ligt ganzenpoep”, zegt Ron Brouwer van de gemeente Rijssen-Holten. ’t Vletgoor dient onder meer als visvijver, maar door de witte smurrie die overal langs de vijver ligt komen de vissers niet meer zo graag. „Door de poep is alles erg glad geworden en dat maakt het gevaarlijk. De paden zijn onbruikbaar geworden voor vissers en wandelaars”, aldus Brouwer.

  1. Fusieclub SV Rijssen nu echt een feit

    Fusieclub SV Rijssen nu echt een feit

    RIJSSEN - De nieuwe voetbalclub SV Rijssen, ontstaan uit een fusie tussen Rijssen Vooruit en RKSV, is echt een feit. De betrokken partijen hebben vorige week een hoofdlijnenakkoord gesloten. Dat regelt de beoogde uitbreiding en de investering in het bestaande sportpark De Koele aan de Elsmaten, dat in gebruik was bij RKSV. Verder ligt er nu ook een ondertekende explotatie-overeenkomst voor woningbouw op het voormalige RV-complex aan de Wierdensestraat. Die wordt uitgevoerd door Ter Steege Vastgoed uit Rijssen.

Reggestreek