Sabine Wassink (30) hoopt zaterdag het wereldrecord marathon op een loopband te verbreken. Het geld dat ze met haar poging inzamelt, gaat naar het Rode Kruis.
Volledig scherm
PREMIUM
Sabine Wassink (30) hoopt zaterdag het wereldrecord marathon op een loopband te verbreken. Het geld dat ze met haar poging inzamelt, gaat naar het Rode Kruis. © Frans Nikkels

Geen ‘echte’ marathon? Dan maar een wereldrecordpoging op de loopband in Rijssen

RIJSSEN - Tweemaal strandde haar eerste marathon vroegtijdig. De Rijssense Sabine Wassink (30) stapt nu over op een loopband en hoopt daarop morgen te debuteren met een nieuw officieel wereldrecord.

De Marathon Rotterdam van 2019 zou het debuut zijn van Sabine Wassink op de wedstrijd over 42,195 kilometer. Een ongelukje tijdens de wintersportvakantie, waarbij de Rijssense haar binnenste knieband en voorste kruisband scheurde, gooide roet in het eten. Hersteld van een operatie en revalidatie keek de hardloopster verlangend uit naar het volbrengen van haar eerste marathon dit jaar. Die zou ze afgelopen zondag, opnieuw in de Maasstad, hebben gelopen. Maar het evenement werd geschrapt als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. 

Reggestreek