Volledig scherm
Het Europaplein in Rijssen krijgt een speelfunctie voor kinderen © Carlo ter Ellen

Geen parkeerplaatsen op Europaplein Rijssen

RIJSSEN - Automobilisten kunnen hun wagens straks niet stallen op het Europaplein in Rijssen. De gemeenteraad van Rijssen-Holten wijst plannen hiervoor af.


Er komen geen parkeerplaatsen op het Europaplein in Rijssen. Het college van B en W wilde bij de opknapbeurt van het plein naast het gemeentehuis ook ruimte maken voor auto’s. „Om meer traffic te genereren, het plein aantrekkelijker te maken, als aanjager ook voor de winkels”, zegt wethouder Jan Aanstoot.

Levensgevaarlijk
Maar de gemeenteraad van Rijssen-Holten ziet helemaal niets in de plannen. „Op het nieuwe Europaplein komt een speelterrein voor kinderen. Het plein krijgt een recreatieve functie. Dan willen we daar helemaal niet meer traffic hebben, dat is levensgevaarlijk voor spelende kinderen”, aldus het SGP-raadslid Richard Jansen.

Parkeergarage
De SGP wijst er bovendien op dat er onder het Europaplein een grote parkeergarage ligt, die meestal voor een deel leegstaat. De noodzaak van nieuwe parkeerplekken op het plein ontgaat daarom de SGP en Gemeentebelang. Een motie van beide partijen krijgt steun van de gehele gemeenteraad. „Auto’s horen niet thuis op een kinderspeelplein”, vindt D66-fractievoorzitter Herman Klein Velderman. „Geen parkeerplaatsen op het plein”, menen ook CDA-fractievoorzitter Isa Kahraman en de rest van de raadsleden.

Reggestreek