Volledig scherm
De tunnel bij het NS-Station liep compleet onder water

Gemeente nog dagen druk met gevolgen noodweer in Rijssen

RIJSSEN - De buitendienst van de gemeente Rijssen-Holten is nog zeker dagen druk met de gevolgen van het noodweer van donderdag. Dat zegt loco-burgemeester Ben Beens.


Door de enorme hoosbuien van donderdagnamiddag zijn er tientallen meldingen binnengekomen over bijvoorbeeld omgewaaide bomen, afgewaaide takken, verzakte trottoirs en punten waar water blijft staan. De buitendienst van de gemeente is hard bezig om dit te verhelpen. „Daarbij moeten we prioriteiten stellen”, aldus Beens.

"Het is heel vervelend dat er veel bewoners en ondernemers zijn die hinder ondervonden door de wateroverlast. Ik ben opgelucht dat er, zo ver wij nu weten, in elk geval geen persoonlijke ongevallen hebben plaatsgevonden, aldus Beens.

De afgelopen jaren is er in Rijssen veel geïnvesteerd en hard gewerkt aan een nieuwe riolering en waterberging. Beens: „Anders was de overlast nog erger geweest. Natuurlijk gaan we de komende weken goed evalueren en ook concreet kijken naar wat er bijvoorbeeld gedaan kan worden aan bepaalde knelpunten.”

Reggestreek