Tapperij De Duizendpoot staat al sinds 1920 aan de Wierdensestraat 42. De rechtbank in Almelo oordeelt dat de gemeente niet het alleenrecht heeft om het pand te kopen.
Volledig scherm
Tapperij De Duizendpoot staat al sinds 1920 aan de Wierdensestraat 42. De rechtbank in Almelo oordeelt dat de gemeente niet het alleenrecht heeft om het pand te kopen. © Lenneke Veerbeek

Gemeente Rijssen-Holten heeft niet het alleenrecht op oude pand café de Duizendpoot, oordeelt de rechter

RIJSSEN/HOLTEN - Minder winkels en horeca, meer woningen: dat zijn de plannen voor het gebied rondom de Enter- en Wierdensestraat in Rijssen. Daarom wil de gemeente Rijssen-Holten het voormalige café de Duizendpoot kopen. Maar de rechtbank in Almelo steekt daar nu een stokje voor. 

 1. Sportclub Markelo stoomt vanuit vierde klasse in een streep door naar de tweede klasse: ‘Zo verdiend dit’
  PREMIUM
  met video

  Sportclub Markelo stoomt vanuit vierde klasse in een streep door naar de tweede klasse: ‘Zo verdiend dit’

  De champagne hadden ze bewust niet koud gezet voor de kampioenswedstrijd bij Robur et Velocitas uit Apeldoorn, de nummer drie van de ranglijst. „Dat is de goden verzoeken”, meende Rick Wessels van het voorzittersduo Wessels - Kok van Sportclub Markelo. Bovendien hadden ze de bizarre ontknoping in de Duitse competitie van zaterdag met Borussia Dortmund nog helder voor ogen. „Daar wil je niet aan denken.”
  Markelo