Volledig scherm
© GinoPress

Gemeente tegen jeugd: maak fontein Rijssen schoon, anders volgt aangifte

RIJSSEN - De jongeren van het YouTube-kanaal Poarg moeten zelf de fontein op 't Schild in Rijssen weer schoonmaken. Melden ze zich niet binnen een week, dan doet de gemeente Rijssen-Holten aangifte bij de politie.

De jongeren achter YouTube-kanaal Poarg spoten afgelopen weekend dertig flessen afwasmiddel in het water leeg. Het resultaat was een zee van schuim en een YouTube-filmpje dat inmiddels al bijna 34.000 keer is bekeken. Volgens de gemeente vormt de stunt geen gevaar voor de volksgezondheid. Wel gaan er extra arbeidsuren zitten in het schoonmaken van de fontein.

Extreem
Er is wel vaker iets in de fontein gegooid, maar volgens Rijssen-Holten is het dit keer wel extreem. Rijssen-Holten roept de jongens van Poarg op om zich binnen een week te melden zodat ze aangifte bij de politie kunnen voorkomen. Burgemeester Arco Hofland: "De jongens hebben laten zien creatief en actief te zijn. We zijn benieuwd hoe ze dat positief in kunnen zetten voor de buitenruimte."

Excuses
Poarg reageerde deze week op deze site. „We willen mensen aan het lachen maken, anderen vermaken. Het is niet onze bedoeling om schade aan te richten”, zei de jongen die op de video te zien is. Hoewel hij volledig herkenbaar is in het filmpje, wilde hij zijn naam en de namen van zijn maten niet noemen.

De jongens in de video wilden hun excuses aanbieden aan de politie en de gemeente. „Het is nooit onze bedoeling om met onze acties schade aan te richten.”

De vriendengroep blijft actief op YouTube, maar denkt voortaan beter na over de gevolgen van de ‘pranks’. „We hebben al wel afgesproken dat we geen dingen meer gaan doen die zo’n impact hebben.

Reggestreek