Volledig scherm
Geran Handel BV, onder meer gespecialiseerd in hekwerktechniek, viert vrijdag het 25-jarig jubileum. © Google Maps

Geran in Rijssen viert
zijn 25-jarig bestaan

RIJSSEN - Het bedrijf Geran aan de Butaanstraat in Rijssen viert vrijdag zijn 25-jarig bestaan. Ooit begonnen in een eenvoudige schuur  groeide de hekwerkfabrikant in die kwart eeuw uit tot internationale groothandel voor de hekwerkindustrie en alle soorten moderne toegangstechniek. Inmiddels werken er achttien mensen in binnen- en buitendienst.  

Tourniquets

Directeur André Ligtenberg: „We benutten de ruimte in ons pand goed. Zo hebben we een groot magazijn om alle verschillende hekwerkonderdelen op voorraad te houden. We leveren artikelen voor de hekwerkindustrie en toegangsautomatisering in heel Nederland tot ver daar buiten. Dat varieert van verkeerspalen die automatisch uit de grond komen tot speedlanes en tourniquets (beveiligingspoorten) in bijvoorbeeld bankgebouwen. In ons vak volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. We willen alles aan nieuwste technieken kunnen leveren, zoals anti-terrorisme bollards (inzinkbare paal in het wegdek) die onder meer worden ingezet  voor stadsafsluitingen.”

Open dag

Geran viert het jubileum met een open dag van 10.00 tot 19.00 uur. Bezoekers krijgen dan inzicht in de meest actuele ontwikkelingen op gebied van hekwerktechniek, zoals nieuwe artikelen voor toegangsautomatisering. 

Reggestreek