Volledig scherm
Illustratie: Gezienus Bruining

Gevangenisstraf geëist voor misbruik van Rijssens buurmeisje

RIJSSEN/ALMELO - Tegen de 70-jarige Rijssenaar Egbert H. is dinsdagochtend 30 maanden gevangenisstraf geëist waarvan 10 maanden voorwaardelijk vanwege misbruik in 2009 van zijn buurmeisje, dat 9 jaar was. De man bekende voor de rechtbank in Almelo het meisje seksueel te hebben misbruikt, maar ontkende de aantijging dat hij haar ook zou hebben gepenetreerd, waardoor er geen sprake van verkrachting zou zijn..

Het inmiddels 16-jarige meisje hield het seksueel misbruik jarenlang verborgen, maar kwam afgelopen jaar met haar verhaal naar buiten, waarop een rechtszaak tegen de buurman werd aangespannen. Als kind kwam ze van jongs af aan bij haar buren over de vloer, waar de buurman haar mee naar boven nam op te sporten op zijn sporttoestel. Dat samenzijn ontaardde in seksueel misbruik.

Voor de meervoudige rechtbank verklaarde de Rijssenaar dat hij had gehandeld "in een vlaag van verstandsverbijstering". De officier van Justitie eiste 30 maanden cel, waarvan 10 voorwaardelijk. De rechtbank doet eind van de maand uitspraak.

Reggestreek