Volledig scherm
© Frans Nikkels

Glasvezel in buitengebied Rijssen-Holten

RIJSSEN/HOLTEN - Het heeft een paar jaren geduurd, maar eindelijk is het zover. Het hele buitengebied van de gemeente Rijssen-Holten wordt aangesloten op glasvezel.

Over twee weken begint Delta Infratechniek uit Rijssen met de aanleg. Voor de bewoners van de buurtschap Helhuizen, op de grens van Holten met de gemeente Hellendoorn, is er een luxe aanbod. Zowel Delta uit Rijssen, als Cogas uit Almelo leggen glasvezel aan. Die bewoners krijgen twee aansluitingen in huis en kunnen kiezen uit veel mee providers en ook de keuze maken of ze een eenmalig bedrag voor Delta betalen of ‘levenslang’ een extra maandelijks bedrag voor de Cogasaansluiting.

Clusters
De aanleg gebeurt gefaseerd waarbij het buitengebied verdeeld is in clusters. Buurtschap Beuseberg krijgt als eerste glasvezel via Delta. ,,Hier staat een glasvezelcentrale en van daaruit werken wij,” vertelt Dick Wessels, eigenaar van Delta Infratechniek. ,,Vervolgens werken we richting Holterbroek naar de Holterberg toe waar een tweede glasvezelcentrale staat.” Dijkerhoek en buurtschap Helhuizen staan als laatste gebied op de planning.

Kiezen
Bij een aantal huishoudens in Helhuizen is ook Cogas in opdracht van de gemeente Hellendoorn bezig met de aanleg van glasvezelverbinding. Zij zitten net op het grensgebied van de gemeente Rijssen-Holten en de gemeente Hellendoorn en hebben straks twee glasvezelaansluitingen. ,,Het betreft hier een beperkt aantal woningen die in een luxe positie zitten dat ze uit twee aansluitingen kunnen kiezen.” Er is niet alleen verschil in providers, maar ook in tarieven. Bij Delta is er een eenmalig bedrag van 675 voor de aansluiting, bij Cogas moet iedere maand een vast bedrag van 9,95 euro betaald worden bovenop de abonnementskosten.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek