Rijssen verbetert het centrum. Hier een impressie van de Haarstraat, gezien vanaf het Schild.
Volledig scherm
Rijssen verbetert het centrum. Hier een impressie van de Haarstraat, gezien vanaf het Schild. © reitsema.com

Goede rapportcijfers voor winkelcentra Rijssen en Holten

RIJSSEN/HOLTEN - Zowel het centrum van Rijssen als dat van Holten scoort goed in een vergelijkend onderzoek onder de 39 grootste kernen in Overijssel.

Als het gaat om middelgrote gemeenten - Rijssen-Holten is na Enschede, Hengelo en Almelo qua inwonertal de vierde gemeente van Twente - staat Rijssen staat op de eerste plaats.

Digitale vindbaarheid

Volgens het onderzoek van bureau Goudappel Coffeng, in opdracht van de provincie Overijssel/de Stadsbeweging, scoort Rijssen goed op veiligheid en uitstekend op digitale vindbaarheid. Tevens is het centrum van de Reggestad goed bereikbaar met auto, bus en trein.

Veel familiezaken

Het parkeren is in Rijssen goed geregeld en bovendien gratis, hoewel er wel blauwe zones zijn ingesteld. Ook is de leegstand van winkels minder dan gemiddeld in Overijssel. Rijssen kent nog relatief veel familiezaken die geen onderdeel vormen van een landelijke keten. Het centrum wordt binnenkort heringericht om de aantrekkelijkheid nog meer te verhogen.

Op tweede plaats

In het onderzoek naar de kleine winkelcentra staat Holten op de tweede plaats. Net als Rijssen is Holten goed bereikbaar met auto en het openbaar vervoer. Holten heeft op dat laatste actief ingespeeld door een logische verbinding te maken vanuit het centrum richting station en verder naar de Sallandse Heuvelrug. Daarnaast scoort Holten goed op de thema’s parkeren -want gratis en voldoende -, toerisme en veiligheid. Ook in Holten is de leegstand in het winkelcentrum minder dan gemiddeld in Overijssel.

Bezoekers en toeristen

Verantwoordelijk wethouder Bert Tijhof reageert op de website van de gemeente enthousiast over de uitkomst van het onderzoek: ‘We vinden het belangrijk dat de centra van Rijssen en Holten aantrekkelijk zijn voor onze inwoners, maar ook voor bezoekers en toeristen. Ik ben dan ook trots op deze uitkomsten.’

Reggestreek