Volledig scherm
Cheque van 5.000 euro voor vrijwilligers hospice De Reggestroom in Rijssen. Geschonken door Rijssens Mannenkoor en Rijssen Zet De Toon © Arjan Baan

Grote inzet vrijwilligers hospice
Rijssen beloond met 5.000 euro

RIJSSEN - De onvermoeibare en onbaatzuchtige inzet van de vrijwilligers van Hospice de Reggestroom in Rijssen is woensdagavond beloond met maar liefst 5000 euro. Dit dankzij het Rijssens Mannenkoor, winkeliers en het evenement Rijssen Zet De Toon.

De vele vrijwilligers van het hospice zorgen ervoor dat er in het gebouw aan Groeneweg in Rijssen een omgeving wordt gecreëerd waar mensen, die medisch gezien geen genezing kunnen verwachten, rustig en waardig kunnen sterven. De voor het hospice cruciale vrijwilligers verdienen veel waardering en dank, dachten ze bij het Rijssens Mannenkoor en de winkeliers van De Hoge Wal. 

Boeldag

Daarom werd besloten een deel van de opbrengst van de boeldag van het koor te schenken aan de vrijwilligers, om een leuk dagje uit te organiseren. Maar het bleef niet bij de 3500 euro van het koor. De vrijwillige giften bij Rijssen Zet De Toon, waaraan het Rijssens Mannenkoor ook deelnam, bracht nog eens 1500 euro op, zodat de vrijwilligers van het hospice woensdagavond in Brasserie De Passage in winkelcentrum De Hoge Wal 5000 euro in ontvangst mochten nemen.

Samenwerking

De locatie was niet toevallig gekozen want de boeldag werd eind mei, na afwezigheid van drie jaar, weer in het centrum van Rijssen gehouden. In en rond De Hoge Wal stonden kraampjes van het koor en van de winkeliers van De Hoge Wal. "We hadden een perfecte samenwerking met de winkeliers en kiezen volgend jaar zeker weer voor De Hoge Wal. De boeldag op ons terrein aan de Argonstraat trok toch minder publiek. Zo'n evenement hoort gewoon in het centrum", aldus Arjan Seppenwoolde van het koor.

Reggestreek