Grote schade na brand in Lucky Rijssen

videoRIJSSEN - In uitgaanscentrum Lucky in Rijssen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen, maar de schade in het pand is groot. 

De brand werd even voor 04.00 uur door de eigenaar ontdekt. Deze bleek ontstaan in de meterkast op de eerste verdieping van het pand aan de Morsweg. De eigenaar probeerde het vuur eerst nog zelf te blussen, maar dat lukte niet.

Rook

De brandweer schoot vervolgens te hulp. Het vuur was na een half uur onder controle en breidde niet uit, maar in het pand ontstond wel veel rookontwikkeling. Om die reden moest het hele pand geventileerd worden door de brandweer.

Ten tijde van de brand was er niemand in het pand aanwezig. Niemand raakte gewond. Het pand heeft als gevolg van de brand wel flinke rookschade opgelopen.

Zaak open

Volgens Lucky is vooral de schade aan het Grolsch Music Café groot. Dat café blijft naar verwachting nog enkele weken gesloten. De rest van de zaak is dit weekend gewoon geopend voor (uitgaans)publiek.

Volledig scherm
© News United / Jan Willem Klein Horstman
  1. Fusieclub SV Rijssen nu echt een feit

    Fusieclub SV Rijssen nu echt een feit

    RIJSSEN - De nieuwe voetbalclub SV Rijssen, ontstaan uit een fusie tussen Rijssen Vooruit en RKSV, is echt een feit. De betrokken partijen hebben vorige week een hoofdlijnenakkoord gesloten. Dat regelt de beoogde uitbreiding en de investering in het bestaande sportpark De Koele aan de Elsmaten, dat in gebruik was bij RKSV. Verder ligt er nu ook een ondertekende explotatie-overeenkomst voor woningbouw op het voormalige RV-complex aan de Wierdensestraat. Die wordt uitgevoerd door Ter Steege Vastgoed uit Rijssen.

Reggestreek