Volledig scherm
De oude en de nieuwe voorzitter in de gemoderniseerde hal van het Kulturhus Holten. Flip Buurmeijer (links) geeft het stokje over aan Hans Brusse. © Robin Hilberink

Hans Brusse opvolger 'Mister Kulturhus Holten' Flip Buurmeijer

HOLTEN - Flip Buurmeijer geeft als voorzitter van de Stichting Kulturhus Holten na ruim negen jaar het stokje door aan Hans Brusse.

Oud-Tweede Kamerlid Flip Buurmeijer heeft zich als kartrekker met hart en ziel ingezet om het kulturhusconcept van de grond te krijgen. En dat is gelukt, ook mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers.

Even dreigde het twee jaar geleden alsnog mis te gaan met het Kulturhus Holten vanwege het afhaken van een grote sponsor en de verlaging van de gemeentelijke subsidie. Bovendien zegde een nieuwe huurder onverwacht af. "We dreigden structureel in de financiële problemen te komen", zegt Buurmeijer. Met de lancering van het Noaberschapsplan is volgens hem een manier gevonden om extra geld binnen te halen.

De nieuwe voorzitter Hans Brusse kan dan ook beslist niet achterover leunen, sterker nog, hij werkt met de andere bestuursleden aan een actieplan. "De basis is gelegd, het concept van kulturhus willen we koesteren en uitbouwen. We moeten ons alleen ondernemender opstellen, ook complete arrangementen gaan aanbieden."

Buurmeijer vult aan: "Er is in Holten veel waardering voor het kulturhus dat van en voor het dorp is. We hebben een ruim theaterprogramma met goed bezochte voorstellingen. Scholengemeenschap De Waerdenborch is hier regelmatig op bezoek, we hebben een 'talenthus' voor jonge muzikanten, een kunstzaal en heel veel vrijwilligers. We spelen een belangrijke rol bij de Triatlon Holten en De Uutmarkt. Met het Noaberschapsplan kunnen we laten zien dat de inwoners achter ons staan. En een goed lopend kulturhus draagt bij aan een leuke sfeer in het dorp waar iedereen van meegeniet, inclusief toeristen die we hard nodig hebben."

Reggestreek