Volledig scherm

Henk Tielen uit Rijssen met tien kleinzonen naar FC Twente

RIJSSEN/ENSCHEDE - Henk Tielen heeft tien kleinzonen. Allemaal druk met werken en studeren. Maar één keer per jaar hebben ze een ‘mannendag’ en gaan ze met z’n allen op stap. Dit jaar was het een middag FC Twente, want opa Henk is groot voetbalfan.

In De Grolsch Veste genoot Tielen zondagmiddag met volle teugen; meer van het samenzijn met zijn kleinzonen dan van de wedstrijd.

'De meisjes komen vanzelf'
,,Het is gewoon hartstikke gezellig. Ik bof met tien kleinzonen, de meisjes komen vanzelf wel”, grapt hij. De wedstrijd werd na afloop bij Bas thuis nog even dunnetjes becommentarieerd door de mannen. Over het verloop ervan was opa Henk heel duidelijk: ,,Het leek wel het tempo van een bejaardenpension. Op sommige moment was PEC Zwolle zelfs beter. Het ging echt op z’n elfendertigst.”

Pannenkoeken
Als afsluiter van de middag mocht opa Henk nog de keuken in. En evenals Twente de punten met PEC deelde, deelde Tielen een grote stapel pannenkoeken met zijn kleinzonen. En tijdens deze afsluiting waren ze het over één ding roerend eens: volgend jaar weer een ‘mannendag’. Misschien dan toch Vitesse thuis.

Reggestreek