Volledig scherm
PREMIUM
© Bert Kamp

Hoe 4 mannen in Rijssen koffiekopjes tekort kwamen en opeens een grote motorclub hadden

RIJSSEN - In de winter van 1994 kwam Gerrit Velten met zijn vrienden Herman Smit, Henk Krejenzang en Erik Preuter bijeen in het restaurant Het Schwarzwald in Rijssen. Ze wilden een motorclub oprichten. Daar zaten ze dan, met twintig koppen koffie te wachten op nieuwe leden. Er leek die avond niemand te komen, maar na twintig minuten zat er toch tachtig man. En ’n Tuf was geboren. Donderdag viert de club zijn 25-jarig jubileum.

Quote

Ook in moeilijke tijden zijn we er voor elkaar en dat is de kracht van de club

Gerrit Velten, oud-voorzitter

Voor de motorrijders van de Motor Tour Club ’n Tuf was het in het begin wel behelpen. Ze hadden geen clubgebouw en daarom vonden de vergaderingen bij leden thuis plaats. „Zo had iedereen eens in de zoveel tijd een bomvolle huiskamer”, vertelt oud-voorzitter Gerrit Velten (66). „Het enige dat we hadden waren onze motorfietsen en de gedeelde passie.” Samen spaarden ze wat geld en kochten twee keten op, waarna in 2000 de bouw van het clubgebouw volgde.

  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Reggestreek