Volledig scherm
Yannick van Harskamp © Frank de Roo

Holten als uitvalsbasis voor volleybaltrainingskamp

HOLTEN/RIJSSEN - Jonge volleyballers kunnen in april vier dagen trainen onder leiding van oud-international Yannick van Harskamp en trainer Matt van Wezel van eredivisieclub Sliedrecht Sport. Het tweetal is van plan in het voorjaar in Holten een trainingskamp te verzorgen. Als dat goed bevalt, worden er in het gehele land trainingskampen gehouden.

Aan het volleybalkamp in Holten kunnen jeugdspelers uit de regio meedoen. Van Harskamp verwacht dat er in Twente en Salland genoeg animo voor is. Topspeler Wouter ter Maat uit Rijssen is benaderd om assistentie te verlenen tijdens het kamp.

„Wij gaan jongens en meiden in die vier dagen echt beter maken. Dit is iets anders dan een clinic. Die duurt meestal maar een paar uur. Dit is een volleybalkamp. Elke dag wordt er getraind”, zegt Van Harskamp.

De inwoner van Rotterdam stopte vorig jaar als international. Hij richt zich nu op zijn maatschappelijke carrière. Van Harskamp volgt een studie, traint in zijn woonplaats volleybaltalenten en verkoopt viparrangementen bij duels van het Nederlandse volleybalteam. En hij is van plan om volleybalkampen op te zetten. De vuurdoop is in Holten. Tenminste, als er voldoende aanmeldingen komen. „We mikken op vijftien tot twintig kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. Meisjes en jongens zijn welkom”, zegt Van Harskamp.

„We zijn net begonnen met de organisatie. Het is nog niet 100 procent zeker dat het doorgaat. Eerst willen we weten of er genoeg animo is. Bovendien hopen we sponsors te vinden. Daardoor kunnen we de kosten drukken. De deelnamekosten zullen zo’n 300 euro zijn, maar het bedrag staat nog niet vast. We zitten in de opstartfase. In december willen we zekerheid hebben. Dan moet duidelijk zijn of het volleybalkamp in Holten doorgaat”, zegt Van Harskamp.

Het kamp staat gepland voor 22 tot en met 25 april. De inschrijving is geopend. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Yannick van Harskamp, tel. 06-51892303.

Reggestreek