Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Holten bruist met uitgebreid randprogramma triathlon

HOLTEN - Het dorp Holten staat vrijdag en zaterdag weer helemaal op z’n kop voor de Triathlon Holten.

Het centrum is zaterdag dankzij de inzet van honderden vrijwilligers omgebouwd tot triatloncircuit. Veel wereldtoppers ‘oefenen’ in Holten voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Vakantieparken
Atleten uit binnen- en buitenland hebben hun intrek genomen in vakantieparken en bed and breakfasts in de omgeving. Maar ook voor de Holtenaren zelf is er morgen een speciale wedstrijd en vrijdagavond bijten kinderen van de basisscholen en voortgezet onderwijs het spits af met de Rabo Kids Triathlon. Dit is één van de drie nieuwe onderdelen in het programma. Die werden vorig jaar afgelast vanwege de tropische temperaturen.

Ook voor de Vivera Run (vrijdagavond, 5 en 10 kilometer) en de trio-triatlon geldt een herkansing. De sprintwedstrijden voor de elite en de junioren zijn nieuw. Bovendien is er een eerstedivisiewedstrijd met 180 deelnemers die de olympische afstand afleggen. Vanaf 10.30 uur strijden triatleten voor de European Cups. Daarna starten de Age Group, Koers Oost Bedrijventeams en de recreantenseries Kleentec achtste triatlon. De parkeerplaats van Albert Heijn wordt ingericht als kinderstraat met een schminkhoek en diverse speeltoestellen.

Het feestelijke randprogramma is op zaterdagavond met een tweede locatie uitgebreid. Niet alleen op de Kalfstermansweide is een afterparty, ook de Smidsbelt wordt omgetoverd tot ‘danshaven’ en chillplek. Onder de naam Rawsome wordt voor een loungeachtige setting gezorgd.

Reggestreek