Volledig scherm
De wandelingen voeren ook langs de momenteel bloeiende heide op de Sallandse Heuvelrug. © Lenneke Lingmont

Holtense Heidemars is terug

HOLTEN - Voor de echte wandelaar heeft Natuurmuseum Holterberg de Holtense Heidemars nieuw leven ingeblazen. De individueel af te leggen wandeltocht kent drie afstanden: 10, 15 en 25 kilometer.  Alle drie leiden ze over de Sallandse Heuvelrug. 

Traditie

De Heidemars kende een lange traditie in het wandeldorp Holten. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw kwam plotseling een eind aan de mars. De tijd van de wandelverenigingen die al zingend, keurig in het gelid en in clubtenue door Holten en over de heidevelden van de Holterberg trokken, was voorbij. Maar de wandelaars zelf zijn altijd gebleven en komen nog graag naar de berg. In augustus, met de geurende heide in bloei, is het nog meer genieten. 

Individueel

De gidsen van het museum hebben mooie wandelingen uitgezet die zaterdag 24 augustus individueel gelopen moeten worden. De drie afstanden beginnen bij het museum op het Holterbergplein. Deelname kost 3,50 euro en de start is vanaf 8.00 uur.

  1. Tientallen kilo's drugs, auto's en cash in beslag genomen bij politieacties in Twente

    Tientallen kilo's drugs, auto's en cash in beslag genomen bij politieac­ties in Twente

    ENSCHEDE - De politie-inval van dinsdagmiddag in twee panden in het centrum van Enschede, maakte onderdeel uit van een serie van acht doorzoekingen en invallen in heel deze regio, waarbij tientallen kilo's verdovende middelen in beslag zijn genomen. Bij de invallen zijn vier mannen gearresteerd: een 30-jarige en een 33-jarige Enschedeër, een 29-jarige man uit Rijssen en 22-jarige man uit Enschede.

Reggestreek