Wander Drent in de kelder waar hij met zijn verzameling een alternatieve kapsalon heeft ingericht. „Deze spullen roepen veel herinneringen aan vroeger op.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wander Drent in de kelder waar hij met zijn verzameling een alternatieve kapsalon heeft ingericht. „Deze spullen roepen veel herinneringen aan vroeger op.” © Frans Nikkels

Holtense kapper heeft een museum in zijn kelder: ‘Een krultang werd op de kachel opgewarmd, mooi toch?’

HOLTEN - Het kan verkeren. Moest Wander Drent (70) vroeger niets van oude kappersattributen hebben, tegenwoordig verzamelt hij ze maar al te graag. Zijn collectie is een mix van ware collector’s items en spullen die doen denken aan kleine martelwerktuigen.

  1. Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’
    PREMIUM

    Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’

    HOLTEN - De natuurgebieden op de Sallandse Heuvelrug genieten van de vele regen die de afgelopen tijd viel. Al is het letterlijk oppervlakkig. Slechts de bodem dicht bij de oppervlakte neemt weer veel vocht op en dat is fijn voor bomen en planten. Maar het waterreservoir diep onder de Heuvelrug, essentieel voor de omliggende natuurgebieden, kampt nog steeds met een groot watertekort. ,,En dat lossen we niet even op.”

Reggestreek