Volledig scherm
Illustratie: Gezienus Bruining

Holtense leert schoondochter ‘een lesje’

HOLTEN - Een familietragedie. Zo noemde rechter mr. Hans Bloebaum de dubbele zitting van de Holtense Janna S., maandagochtend in de rechtbank in Almelo. De 69-jarige vrouw, die op 15 mei 2014 haar echtgenoot mishandelde en daar destijds een waarschuwing voor kreeg, ging opnieuw in de fout. Nu was haar schoondochter de pineut. ,,Mevrouw vindt haar schoondochter geen geschikte echtgenoot voor haar zoon’’, citeerde rechter uit het politiedossier.

S. werd schuldig bevonden. ,,Ze ging bij haar schoondochter op bezoek om haar een lesje te leren. Wat ze heeft gedaan vond ze, omdat het binnen de familiaire sfeer was, acceptabel. Ze zou haar schoondochter licht hebben vastgepakt, maar uit foto’s, die ter plekke zijn gemaakt, heeft mevrouw grote blauwe plekken op de bovenarmen’’, aldus officier van justitie Smink. ,,Dat ze schuldig is, is bewezen’’, luidde het daaropvolgende oordeel van de rechter.

Kruk
Het is niet de eerste keer dat S. in aanraking komt met geweldpleging in de huiselijke sfeer. In 2014 mishandelde ze haar echtgenoot met een kruk. Met die kruk sloeg ze haar man in het gezicht en in zijn nek.

,,Destijds verkeerde de vrouw in een psychische en lichamelijk moeilijke periode en is ze ook een tijd opgenomen geweest. Toen heeft ze een waarschuwing gekregen’’, luidde de toelichting.

Proeftijd
De mishandeling door de bijna 70-jarige echtgenote van haar man werd opnieuw behandeld omdat de vrouw nog in haar proeftijd zit en daardoor bij herhaling een andere straf zou kunnen krijgen. De officier van justitie eiste een boete van 500 euro en een vervangende gevangenisstraf van tien dagen, mocht de vrouw het bedrag niet op kunnen hoesten. Dat vond rechter Bloebaum een te zware straf. ,,Ze heeft geen strafblad, is bijna 70 en ik heb niet het idee dat ze het breed heeft’’, aldus Bloebaum. Hij vonniste een voorwaardelijke boete van 500 euro met een proeftijd van twee jaar.

Reggestreek