Volledig scherm
De brandweer bestrijdt het vuur. © News United/Jan Willem Klein Horstman

Hondendressuurclub Rijssen in zak en as na brand

112RIJSSEN - Ontsteltenis bij hondenvereniging HDC Riessen nadat een uitslaande brand het clubgebouw heeft verwoest. De brand in het houten gebouwtje aan de Oude Markeloseweg brak zaterdagmorgen rond vijf uur uit.  

Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen al hoog uit het gebouw. Omdat het gebouw is omringd door bos, schaalde de brandweer meteen op naar middelbrand. 

Het houten gebouw kan als verloren worden beschouwd. Wat de oorzaak van de brand is, is onduidelijk. Bronnen melden dat er twee brandhaarden waren, wat mogelijk zou duiden op brandstichting. De politie heeft het terrein afgezet en doet onderzoek naar brandstichting. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen, hierdoor is een gedeelte van het bos afgezet met lint. Een gespecialiseerd bedrijf moet eerst het asbest verwijderen.

Pakwerkers

„Dit is heel verdrietig”, zegt voorzitter Jan Reuvekamp van de HDC zaterdagmorgen. De vereniging heeft twintig leden. Bij de brand zijn zeker acht pakken van pakwerkers verloren gegaan. Dat alleen al is een enorme schadepost voor de vereniging. Reuvekamp rekent voor dat een pak al zo'n 1000 euro kost. De vereniging verhuurde het pand ook regelmatig aan een organisatie die bootcamps organiseerde. Die inkomsten voor de vereniging vallen nu ook weg.

Volledig scherm
Pas bij daglicht is de schade goed te zien, omdat asbest is vrijgekomen is het terrein afgezet met linten. © Wim Goorhuis
Volledig scherm
© News United/Jan Willem Klein Horstman

Reggestreek