Volledig scherm

Honderden naar braderie Dondertman bij Holten

ESPELO - Brocante, speelgoed, een grote verloting en zelfgemaakte kruudmoos als ambachtelijk hapje. Bij kinderboerderij Dondertman was het zaterdag gezellig struinen op de zomerbraderie. Deze keer werd er groots aangepakt op het terras naast het Boshuus. Vanaf 10 uur ‘s ochtends konden bezoekers terecht bij achttien kraampjes.


Als extra folkloristisch tintje traden de Hoolter dansers op en showden diverse klederdrachten. Zoals in elke vakantieperiode kwamen ook de dagjesmensen uit alle hoeken van Nederland.

Bij de honingkraam staat Nicole Bos uit Arnhem een cadeautje uit te zoeken voor haar ouders. „We zijn een dagje weg met familie en vallen meteen met onze neus in de boter. De kinderen vermaken zich prima in de kinderboerderij en ik kan even rondneuzen”, vertelt de Arnhemse.

Aardbeien
Iets verderop staat een kraampje met glanzende kersen en komt de geur van zoete grote aardbeien je tegemoet. Met een dot slagroom zo uit de hand te eten.
Hard loopt de verkoop van het rode fruit nog niet. Daar is de marktkoopman ook niet zo verbaasd over want er is van alles te zien en nog meer lekkers te proeven. Zo staat naast hem een grote pan met kruudmoos. Een oud gerecht waar alleen de echte liefhebbers op afkomen. „Wat zit er allemaal in?”, vraagt Mitchell Jansen uit Lelystad. Als hij hoort dat er karnemelkse gort, spek, worst, rozijnen ingaan slaat hij toch even over.
Dan maar een lekker ijsje op het terras.

Volledig scherm
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
Volledig scherm

Reggestreek