Volledig scherm
© Still Youtube

Jongen die grap uithaalde bij fontein in Rijssen meldt zich bij gemeente

RIJSSEN - De jongeman die dertig flessen afwasmiddel heeft gespoten in de fontein op 't Schild in Rijssen heeft zich gemeld bij de gemeente Rijssen-Holten. De gemeente dacht erover om aangifte te doen als de jongeman en zijn kameraden van YouTube-kanaal Poarg zich niet binnen een week zouden melden.

In een tweet meldt Rijssen-Holten dat de jongeman uit het filmpje in gesprek gaat met burgemeester Arco Hofland.

Kaken op elkaar
Voorlichtster Susanne Plomp en burgemeester Hofland willen geen verdere mededelingen doen. Of de jongens werkzaamheden moeten uitvoeren bij de fontein of dat er een andere oplossing wordt gezocht, blijft zo onduidelijk.

Eerder gaf de gemeente aan dat er extra manuren en kosten gaan zitten in het schoonmaken van de fontein. Ook wat er precies moet gebeuren om de fontein in oude staat terug te brengen, wil de gemeente niet zeggen.

Zee van schuim
De 'prank' met het spuiten van afwasmiddel in de fontein had afgelopen weekeinde plaats in Rijssen. Het resultaat was een zee van schuim. Het filmpje is hieronder te zien.

Veel mensen konden de grap waarderen, maar niet iedereen. Onder meer de gemeente niet. ,,Er is wel vaker iets in de fontein gegooid, maar dit was wel een extreem geval", meldde Rijssen-Holten eerder in een persverklaring.

Wel verwees de gemeente geluiden over gevaarlijke gevolgen voor de mens naar het rijk der fabelen. Op deze site stelde een enkeling dat het zeepsop via het riool in het drinkwater terecht zou komen. Maar de zee van schuim vormt 'geen risico vormt voor de volksgezondheid', aldus de gemeente.

Excuses
De jongeren gaven deze week aan te zijn geschrokken van de (enkele) negatieve reacties. ,,Wij willen in ieder geval onze excuses aanbieden aan de politie en de gemeente. Het is nooit onze bedoeling om met onze acties schade aan te richten", aldus de jongen uit het filmpje.

Volledig scherm
Ook enkele jaren geleden werd er shampoo in de fontein in Rijssen gegooid, met schuim tot gevolg. © Lenneke Veerbeek

Reggestreek