Joran uit Rijssen mag 2 dagen na z'n 18e verjaardag al vrachtwagen rijden: 'Mooiste dat er is'

RIJSSEN - Joran Vruggink uit Rijssen werd vorige week 18, haalde twee dagen later zijn rijbewijs en rijdt nu al op de vrachtwagen voor Baan Rijssen Transporten.

Quote

Ik heb vrijgezel­le collega’s voor wie Baan hun leven is

Joran Vruggink

Joran Vruggink kan gortdroog overkomen. Maar begin over zijn vrachtwagen en er komt een grote glimlach op zijn gezicht. „De DAF CF75, da’s mijn truck hier.” Hij heeft het voertuig al ingericht naar zijn smaak: bruine gordijntjes voor de voorruit, een luchtverfrisser met een kerstmanmuts, bedekte panelen. „Een beetje gezellig maken, hè. Dat doe je thuis toch ook?”

Een sticker in de cabine toont de tekst Oldskool Truck Porn. Vrij vertaald: datgene waar een trucker blij van wordt. „Voor mij is dat een strakke wagen. Eentje die er netjes uitziet.”

Het opknappen van de truck deed hijin de afgelopen weken, maar hij mag pas ruim een week in zijn DAF rijden. Op dinsdag 7 januari vierde hij zijn 18de verjaardag, donderdag 9 januari reed hij af. „Met de rijschool had ik overlegd dat ik zo snel mogelijk mijn rijbewijs wilde halen. Die heeft daar werk van gemaakt. In september hoorde ik dat ik 9 januari al af mocht rijden voor de bakwagen. En ik ben in één keer geslaagd. De theorie haalde ik gelukkig ook in één keer.”

Daardoor is hij nu mogelijk de jongste vrachtwagenchauffeur in Nederland. „Dat voelt best goed. Maar ik blijf er wel normaal onder, hoor. Ik wil nu gewoon de weg op. Want in de vrachtwagen rijden, is het mooiste dat er is.” 

Reggestreek