Volledig scherm
© screenshot video politie Rijssen-Holten

Kind (7) gewond! Politie racet in 6 minuten van Nijverdal naar Rijssen

RIJSSEN - In iets meer dan 6 minuten van Nijverdal naar Rijssen: de politie deed het deze week voor een spoedrit. Vanwege een aanrijding met een 7-jarig jongetje spoedde het korps zich richting Rijssen. De video van die rit werd dinsdag online geplaatst en zorgde voor veel reacties.

Want waarom moest het korps helemaal uit Nijverdal komen voor een zogeheten Prio1? Normaal gesproken kost dat ritje 14 minuten, de politie snoepte er met hulp van medeweggebruikers meer dan de helft af.

Dichtstbijzijnde auto
"De auto's waren niet dichterbij", laat de politie weten. "Op de meldkamer kijkt men naar de dichtst bijzijnde dienstauto die binnen 15 minuten ter plaatse kan zijn."

Complimenten voor rijstijl
De bestuurder van de politiewagen kreeg ook veel complimenten vanwege zijn rijstijl. "Voorzichtig waar het druk is, vol gas waar het kan. Ook weggebruikers gedragen zich voorbeeldig", reageert Gert Kozijn op Facebook.

De laatste jaren probeert de politie met het plaatsen van filmpjes op sociale media meer begrip voor hun werk te krijgen. Het filmpje is hieronder te bekijken.

Reggestreek