Volledig scherm
De kleindierenshow in Rijssen © Lenneke Lingmont

Kleindierenshows Rijssen en Diepenheim in elkaars vaarwater

RIJSSEN/DIEPENHEIM - Twee kleindierenshows in hetzelfde weekeinde? Kleindierenvereniging De Eendracht Rijssen mist er veel inkomsten door. Er komt zelfs nader beraad over het voortbestaan.

De jaarlijkse Reggeshow, een kleindierenshow in De Reggehal in Rijssen, loopt veel inkomsten mis. De Eendracht moet als organiserende vereniging waarschijnlijk zo’n 1.000 euro toeleggen op het evenement. De inschrijving van dieren sloot gisteren. Het aantal ingeschrijvingen is aanmerkelijk lager dan in voorgaande jaren. Volgens De Eendracht loopt de show op 21 en 22 oktober veel dieren én publiek mis omdat op hetzelfde moment de jubileumshow is van de 100-jarige zustervereniging in Diepenheim.

In Rijssen zijn 475 dieren, zoals kippen, konijnen en cavia’s aangemeld: ruim 100 minder dan gebruikelijk. Veel fokkers van kleindieren kiezen voor deelname in Diepenheim omdat daar een laag inschrijvingsbedrag is en er veel hogere geldprijzen te winnen zijn. Die show kent zo’n 200 inschrijvingen meer dan gebruikelijk.

Schadepost
De Eendracht becijfert een schadepost van zo’n 1.000 euro. Voor de club is dat een erg groot bedrag. De huur van de sporthal bedraagt zo’n 2.000 euro en daarnaast zijn er nog behoorlijk wat kosten voor organisatie en verzorging. De Eendracht vindt dat de overkoepelende bond Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) geen twee shows op dezelfde datum had mogen goedkeuren.

Overmacht
De kleindierenvereniging in Diepenheim had de show dit weekeinde gepland, maar moest uitwijken omdat de manege waarin de show wordt gehouden, is ‘gevorderd’ vanwege de Military Boekelo. De enige mogelijkheid voor de jubileumshow was in hetzelfde weekeinde als dat van De Eendracht. Volgens de KLN is sprake van overmacht en kon de bond niet anders dan goedkeuring geven. De Eendracht praat na de show over het komend jaar omdat nog zo’n verlies niet op te brengen is. Ook is onzeker of de Reggehal het onderkomen van de show blijft.

Reggestreek