Volledig scherm
Jannie Broekhuis exposeert bij de bakker. „Ik heb een toplocatie gekregen.” © Frans Nikkels

Kunst in etalages tot grote wens van Holtense kunstenaars uitkomt

HOLTEN - De grote wens van de Vereniging van Holtense Beeldende kunstenaars (VHBK) is een eigen permanente expositieruimte. Tot die is gerealiseerd exposeren de ruim 30 leden van de vereniging hun kunstwerken in etalages in het centrum van Holten. Nog tot 30 oktober te zien.

„Een eigen ruimte is nog niet in zicht”, zegt Hans Wissink van de vereniging. „Zoiets stamp je natuurlijk niet zomaar uit de grond. Ondertussen kunnen we op deze manier toch ons werk laten zien. Als vereniging willen we wel aan de weg timmeren. Dit is de zevende keer en vanaf het begin is ons initiatief goed aangeslagen. Ook de winkeliers vinden het leuk.”

De Holtense kunstenaar Dirk van Brink exposeert tijdens de Etalagekunstroute in de Nagelhoutzaal. Deze tentoonstelling, 'De abstractie van het alledaagse' loopt door tot en met 26 november.

Galerie Mulder aan de Oranjestraat 29 is het startpunt van de route. Hier is ook werk te zien van de VHBK en er zijn beschrijvingen van de circa 2,5 kilometer lange route beschikbaar. Het rondje Holtense kunst kan fietsend of wandelend worden afgelegd. De flyer met de routebeschrijving is ook verkrijgbaar in het Kulturhus aan de Smidsbelt 6 en bij de Oudheidkamer, Dorpsstraat 27.

Ongeveer vijftien leerlingen van Scholengemeenschap De Waerdenborch werden voor de etalageroute gekoppeld aan een kunstenaar. Zo maakten Esther Dolman (16) en Wim Kwakernaak (71) twee schilderijen voor de etalage van Tromop Assurantien aan de Larenseweg 14. De twee werken sluiten ‘naadloos’ op elkaar aan omdat ze dezelfde horizon hebben en beiden een halve vlinder hebben geschilderd.

Volledig scherm
Wim Kwakernaak en Esther Dolman zijn blij met het resultaat van hun samenwerking. © Bert Kamp

Reggestreek