Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige, leegstaande Mauritsschool, waar straks een woonvorm moet verrijzen voor 32 mensen met een verstandelijke beperking. © Lenneke Lingmont

Leegstaande Mauritsschool Rijssen maakt plaats voor zorgwoningen

RIJSSEN - De Baalderborg Groep heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een nieuwe woonvorm voor 32 cliënten met een verstandelijke beperking in Rijssen. Het gaat om het terrein van de voormalige Prins Mauritsschool (Veldovenstraat/Zeven Peggenweg). Roosdom-Tijhuis uit Rijssen is de beoogde bouwer.

De Baalderborg Groep en Roosdom Tijhuis hebben vorige week een intentieverklaring getekend voor de toekomstige nieuwbouw op dit terrein. Het gaat om de bouw van in totaal 16 appartementen en 16 studio’s. De nieuwe wooneenheden zijn met name bestemd voor de 24 cliënten van deze christelijke zorgorganisatie, die nu nog in twee woningen en de voormalige huishoudschool De Bekke aan de Wierdensestraat zijn gehuisvest. Volgens woordvoerder Robert van Putten van de Baalderborg Groep voldoen deze drie woonvormen in Rijssen ‘niet meer aan de eisen van de moderne tijd’.

Reggestreek