De chiropractors Evert Vermeer en Rieke Regelink moeten patiënten afbellen omdat ze geen behandelingen mogen verrichten, terwijl de telefoon roodgloeiend staat met nieuwe gevallen die een afspraak willen maken.
Volledig scherm
PREMIUM
De chiropractors Evert Vermeer en Rieke Regelink moeten patiënten afbellen omdat ze geen behandelingen mogen verrichten, terwijl de telefoon roodgloeiend staat met nieuwe gevallen die een afspraak willen maken. © Lenneke Lingmont

Lockdown-dilemma voor Rijssense chiropractors én voor hun patiënten, ze zijn ten einde raad

RIJSSEN - Ook voor de chiropractor zijn het sombere tijden. Evert Vermeer en Rieke Regelink zitten in hun praktijk aan de Rijssense Huttenwal letterlijk met de armen over elkaar. „We mogen niet behandelen, terwijl het bij veel patiënten erg dringend is. Wat moet zwaarder wegen: zorgplicht of burgerplicht? Dat is ons dilemma.” 

 1. GGD Twente ontslaat medewerker die Rijssens gezin adviseerde te liegen over coronatest: ‘Doen net of we gek zijn’
  PREMIUM

  GGD Twente ontslaat medewerker die Rijssens gezin adviseerde te liegen over coronatest: ‘Doen net of we gek zijn’

  RIJSSEN - Een medewerker bron- en contactonderzoek van de GGD Twente is per direct ontslagen, nadat ze een Rijssens gezin adviseerde te liegen over een coronatest. Toen er verwarring ontstond over de uitslag van vader, kreeg één van de dochters telefonisch te horen: „Je hoeft tegen de thuiszorg niet te zeggen dat je getest hebt, hé. Dan doen we net of we gek zijn.”
 1. Dijkhoff na aftreden kabinet: 'Clustercatastrofe van epische proporties'
  Play

  Dijkhoff na aftreden kabinet: 'Clusterca­ta­stro­fe van epische proporties'

 2. Goederentrein loopt vast op spoor tussen Rijssen en Wierden
  Play

  Goederen­trein loopt vast op spoor tussen Rijssen en Wierden

Reggestreek