Volledig scherm
Erik Nijkamp (links) en René Tijhof van Lucky (rechts) zijn druk bezig met nieuwe concertplannen. Martin Lankamp (midden) is door andere verplichtingen niet langer bij de organisatie betrokken. © Rikkert Harink

Lucky Rijssen wil aantal concerten flink opkrikken

RIJSSEN - Uitgaansgelegenheid Lucky in Rijssen wil meer concerten gaan organiseren. De afgelopen twee jaar is het aantal optredens in de discotheek aan de Morsweg wat teruggelopen, na een opleving in de jaren daarvoor. 

Niet dat er nu geen concerten meer in het zalencentrum zijn. „Maar dat zijn toch vooral de coverbandjes en tributegroepen”, zegt Erik Nijkamp. „Natuurlijk leuk, al zie je die clubjes tegenwoordig op elke straathoek. Je moet je wel zien te onderscheiden, vinden we. En we hebben een prachtige concertzaal, maar gebruiken die nu eigenlijk te weinig voor optredens.” 

Niets verklappen

De tegenwoordig in Nijverdal woonachtige Rijssenaar werkt momenteel aan nieuwe formats voor Lucky. Een lijst met beschikbare bands hoort daar ook bij. „Daar kan ik helaas niets over verklappen, want er staan nog geen handtekeningen onder.”

Nijkamp staat bekend als metalfan en was in het verleden vaak betrokken bij de organisatie van hardrockfestivals en optredens van metalbands in Lucky. Succesvolle optredens, want de zaal zat regelmatig stampvol. „Ik richt me nu overigens niet alleen op metal. De thema’s zijn breder. Zoals het Rock’n Roll Circus, waarin je natuurlijk alles van ouderwetse rock’n roll tot death metal kan neerzetten. Tegelijkertijd ligt er een idee voor een jaren tachtig thema.” 

Volle bak

Lucky wil daarvoor zowel de grote zaal (de Fabriek) als het grand café inzetten. „Zodat we ook ruimte kunnen bieden aan minder bekende bandjes.” Want een optreden betekent niet automatisch volle bak, weet Nijkamp. „De jaren zeventig en tachtig zijn voorbij. Toen liep elke kroeg en elk jeugdhonk vol als er een bandje uit de buurt kwam spelen. Nu zijn concertbezoekers veel meer verwend. Elk weekeinde kun je meerdere grote bands zien, als je wilt. Daarom moeten we zorgvuldig programmeren. Maar 2020 wordt een mooi jaar. Er zijn ideeën genoeg.”  

Reggestreek