Volledig scherm
© Getty Images

Man (40) krijgt voorwaardelijke boete na diefstal van bijna 14.500 euro aan pallets in Holten

ALMELO/HOLTEN - Een voorwaardelijke boete van 1000 euro met een proeftijd van twee jaar. Dat kreeg H. uit het Gelderse Bruchem voor het stelen van 364 pallets bij Vivera in Holten. Met behulp van twee ‘vrienden’ stal de 40-jarige man voor bijna 14.500 euro aan pallets.

Met de twee mannelijke mededaders zat H. te blowen in de bakwagen begin september 2017. Na wat rondrijden kwamen de mannen ‘zomaar’ in Holten terecht, waar het oog op de kunststof pallets viel. „We waren van het padje en reden zonder na te denken ergens heen”, verklaarde H gisteren (vrijdag) in de Almelose rechtbank. 

Aanhouding

Nadat de pallets op de bakwagen werden geladen, volgde rond half zes in de ochtend een spectaculaire achtervolging door de beveiliging van het bedrijventerrein en de politie. De drie sloegen op de vlucht en renden door een sloot het maisveld in. Bij een tankstation in Deventer werden de kleddernatte mannen uiteindelijk aangehouden. 

Spijt

Tegenover de rechter wond H. er geen doekjes om. „Ik beken dat ik die diefstal heb gepleegd”, sprak hij. „Maar het gaat nu veel beter met me en die slechte vrienden heb ik ook niet meer.” De 40-jarige H. zat eerder al vijf maanden vast voor een diefstal in België. Daar heeft hij nog een celstraf van veertig maanden openstaan, waar hij binnenkort voor wordt opgeroepen. En in januari kreeg hij van de politierechter in Roermond nog een taakstraf van 20 uur opgelegd voor opnieuw een diefstal.

„Ik geef u graag de kans om na België een nieuwe start te maken”, zei de officier van justitie en eiste een voorwaardelijke boete van 1000 euro met een proeftijd van twee jaar tegen H. De rechter ging met de officier mee in de eis en nam deze volledig over. 

Reggestreek