Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Man uit Wezep verspreidt wietlucht en wordt gepakt op parkeerplaats van AC restaurant Holten

HOLTEN - Een 40-jarige man uit Wezep is gisteren rond 16.00 uur aangehouden op de parkeerplaats van het AC restaurant in Holten. Hij had een joint bij zich en ‘wat hennepresten’. Dat meldt Politie Rijssen-Holten op haar Facebookpagina. Over de aard van de hennepresten maakte de politie niets bekend.

De man werd aangehouden nadat de politie een auto zag waarvan de gegevens wat vragen opriepen. De agenten besloten daarop de bestuurder te controleren. Toen hij het portier opende, kwam er een doordringende wietlucht vrij.

Bloed en speeksel

De man werd daarop gevraagd om eventuele verdovende middelen in te leveren en overhandigde de politie een joint en wat hennepresten. Er werd vervolgens een speekseltest bij hem afgenomen waaruit bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van drugs zijn voertuig had bestuurd.

De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne een GGD-arts een bloedproef afnam. Verdere vervolging zal mogelijk plaatsvinden als de resultaten van die proef bekend zijn.

Reggestreek