Volledig scherm
Bibliotheekmedewerker Henk van de Maat vult de mantelzorgkast met boeken. © Ronald Vrugteman

Mantelzorgkasten in bibliotheken Rijssen en Holten

RIJSSEN/HOLTEN - Boeken, folders, dvd’s over mantelzorg en ziektebeelden, zoals dementie. Ze zijn vanaf maandag voor iedereen, maar in het bijzonder voor mantelzorgers, beschikbaar in de bibliotheken van Rijssen en Holten. 

Dementie

„In de bibliotheken waren al diverse boeken aanwezig over mantelzorg en ziektebeelden, zoals dementie, COPD, autisme maar door alle informatie bij elkaar te plaatsen en de kasten verder aan te vullen is alles sneller en beter vindbaar”, Janny Broekhuis, mantelzorgconsulent bij Evenmens. 

Beens 

De Mantelzorgkasten zijn een initiatief van de werkgroep Mantelzorg en tot stand gekomen in samenwerking met Evenmens en de gemeente Rijssen-Holten. Eindexamenleerlingen van het ROC in Almelo hebben de kasten gemaakt. De kasten worden maandag officieel in gebruik genomen. De officiële handeling wordt verricht door wethouder Ben Beens om 13.30 uur in Rijssen en om 15.00 uur in Holten. 

In de Rijssense bieb staan de kasten bij de computerrruimte en in Holten in de hal van de bieb in het Kulturhus.

„Wie vragen heeft over mantelzorg is welkom op de opening waar onder anderen medewerkers van Evenmens aanwezig zijn”, zegt Janny Broekhuis.

Reggestreek