Martijn Lohuis (24) uit Nijverdal begint een bloemenzaak in Rijssen. „Het is wel extra spannend nu met de coronacrisis.”
Volledig scherm
Martijn Lohuis (24) uit Nijverdal begint een bloemenzaak in Rijssen. „Het is wel extra spannend nu met de coronacrisis.” © Bert Kamp

Martijn (24) gaat avontuur aan van een eigen bloemenwinkel in Rijssen

RIJSSEN/NIJVERDAL - Een jongensdroom van Martijn Lohuis komt uit met de opening van zijn bloemenwinkel in hartje Rijssen. „Het is wel extra spannend nu met de coronacrisis.”

De 24-jarige Martijn Lohuis heeft woensdag de deuren geopend van zijn bloemenzaak Lohuis Bloemen aan de Grotestraat 13-15, op de plek waar hij een aantal jaren geleden ook al werkte. Dat was bij bloemist La Différence, de onderneming die als laatste in het karakteristieke gebouw was gevestigd. Daarna stond het pand lange tijd leeg.

In oude stijl

„Het was helemaal verwaarloosd”, vertelt de Nijverdaller. „We hebben er een nieuwe pui en vloer ingezet. We hebben het in oude stijl teruggebracht. Het is nog niet helemaal klaar maar toch is het al heel mooi geworden. Het is een authentiek pand. Het kwam toevallig op mijn pad en ik heb mijn kans gegrepen. In januari heb ik de sleutel gekregen.”

Quote

Ik ben nu nog jong en daarom heb ik doorgepakt

Martijn Lohuis, Eigenaar Lohuis Bloemen

Lohuis is best lang bezig geweest met de voorbereidingen voor het openen van een eigen zaak. „Het is altijd al een wens geweest. Op mijn veertiende werkte ik al in de plaatselijke bloemenwinkel en toen fantaseerde ik er al over.” Na zijn opleiding aan het AOC Oost in Almelo werkte de Nijverdaller behalve in Rijssen ook bij tuincentrum Odink in zijn woonplaats. „Ik ben nu nog jong en daarom heb ik  doorgepakt.”

Coronacrisis

De jonge ondernemer had geen slechter moment kunnen bedenken om zijn eigen zaak te openen, nu de coronacrisis is uitgebroken. „Het is wel spannend. Ik had bovendien graag een mooi openingsfeest willen geven maar dat mag helaas niet. Maar de eerste klanten zijn al geweest en ik heb veel positieve reacties gekregen”, vertelt Lohuis woensdag aan het eind van de ochtend. „Er is nog een andere bloemenwinkel in het centrum maar ik denk dat we een ander stijl hebben.”

Pioenrozen

Volgens Lohuis is het bloemenaanbod van de veiling nog groot genoeg. „Het is niet zo uitgebreid als normaal maar er is voldoende. Ik hou zelf vooral van bloemen uit het seizoen van Nederlandse telers. Op het moment zijn de tulpen heel fraai en over een paar weken komen de pioenrozen. Zo heeft elk seizoen wat moois te bieden.”

Reggestreek