Volledig scherm
Twaalf jonge danseresjes van balletschool Jennifer Willems geven een dansdemonstratie. © Lenneke Lingmont

Meedeinen op zeemansliederen bij Rijssen zet de Toon

RIJSSEN - Pubiek uit het hele land bezocht zaterdag massaal het zomerse evenement ‘Rijssen zet de toon’.

De sfeer zat er zaterdag goed in tijdens de laatste dag van Rijssen zet de toon. Het zonnige weer en de vele muzikale optredens trokken vanaf 11.00 uur veel publiek naar het Volkspark. De Pelmolen en de musea bij De Oosterhof moesten geduld hebben; daar kwam de bezoekersstroom pas in de middag op gang.

Meegedeind
Terwijl de vrouwen en mannen van Shantykoor Riessen uit volle borst Het kleine café aan de haven zingen, geniet het publiek op het terras voor het Parkgebouw van het mooie weer. Hier en daar wordt voorzichtig meegedeind en meegezongen met de zeemansliederen. De zomerse temperatuur zorgt ervoor dat het publiek lang blijft hangen.

Trampoline
Ondertussen maken zo’n twaalf jonge danseresjes van balletschool Jennifer Willems zich in hun roze tutu’s op voor hun eerste dansdemonstratie. Trotse ouders met hun smartphones in de aanslag kijken toe. Ook de meiden en jongens van gymvereniging Vlugheid en Kracht staan klaar voor hun demonstratie. ,,We laten onze kunsten in het trampolinespringen zien”, vertelt Annelore, één van de turnsters.

Reggestreek