Volledig scherm
De broers Hans (links) en Evert (tweede van rechts) Sanderman vervangen hun 25 jaar oude wasboxeninstallatie. © Frans Nikkels

Meer mogelijkheden met wasboxen 2.0 bij Sanderman in Rijssen

RIJSSEN - De veelgebruikte wasboxen bij Tankstation Sanderman op bedrijventerrein De Mors in Rijssen worden vervangen door gloednieuwe met meer mogelijkheden.

25 jaar

Volgens Evert Sanderman, die samen met broer Hans het bedrijf leidt, zijn de wasboxen 25 jaar oud en aan vervanging toe. Dit temeer omdat er nu systemen op de markt zijn met meer mogelijkheden. En die zullen worden toegepast in de compleet nieuwe wasboxeninstallatie, die net als de huidige vier wasboxen telt. Maandag 3 februari beginnen de werkzaamheden en er kunnen dan tot zaterdag 29 februari geen auto's worden gewassen in de boxen. Uiteraard blijft de wasstraat van Sanderman wel gewoon geopend.

Vier lansen

„De nieuwe installatie wordt het nieuwste van het nieuwste dat op de markt is. De wasboxen beschikken thans over twee lansen, maar dat worden er in de nieuwe situatie vier. Er komen lansen voor hoge druk schuimspuiten, voor natte schuim, voor hoge druk spoelen en ook een speciale lans voor de velgen. Het voordeel van de vier lansen is dat je bij het overschakelen meteen dat krijgt waar je om vraagt. Met de huidige twee lansen zit daar een vertraging in. Het werkt allemaal net iets beter en efficiënter”, aldus Evert Sanderman.

Bankpas

Ook de betaalmogelijkheden worden verruimd. De wasmuntjes blijven 50 eurocent kosten, maar in de nieuwe wasboxeninstallatie kan ook met euromunten worden betaald. Tevens is het mogelijk te betalen met een bankpas. Je moet dan wel inschatten hoeveel tijd je nodig zult hebben. Met de bankpas kun je altijd saldo bijboeken, maar te veel saldo moet worden opgemaakt of als verloren worden beschouwd.

Reggestreek