Volledig scherm
© Bert Kamp

Meerderheid inwoners voor winkelopenstelling Holten op zondag

RIJSSEN/HOLTEN - De gemeenteraad van Rijssen-Holten mag dan in meerderheid vasthouden aan de zondagsrust en verbieden dat winkels op zondag hun deuren openen, een meerderheid van de Holtense bevolking is het daar niet mee eens.

Die conclusie trekt Albert Heijn uit het succes van de handtekeningenactie, die de supermarkt samen met de Coöp in Holten houdt voor zondagopenstelling van de winkels. Liefst 5181 mensen hebben inmiddels de petitie van de twee Holtense supermarkten ondertekend. Ook de Holtense Handelsvereniging steunt de actie. Maar liefst 27 van de 29 winkeliers in Holten willen op zondag hun deuren kunnen openen.

Eigenaar Gerald ten Have van de Albert Heijn in Holten wil dat het onderwerp opnieuw op de agenda van de gemeenteraad in Rijssen-Holten wordt geplaatst en tijdens die vergadering de handtekeningen overhandigen aan burgemeester Arco Hofland.

De politiek in Rijssen-Holten voerde in april nog een felle discussie over de zondagssluiting. Hier kwam uit dat de winkels tot de gemeenteraadsverkiezing van 2018 dicht blijven op zondag.

Reggestreek