Herman Finkers met ezel en urn onderweg in de film De Beentjes van Sint Hildegard.
Volledig scherm
Herman Finkers met ezel en urn onderweg in de film De Beentjes van Sint Hildegard. © Maarten van Keller

Met beentjes eruit voor film Finkers in Rijssens Parkgebouw

RIJSSEN - De twee voorstellingen van de Twents gesproken film ‘De Beentjes van Sint Hildegard’ op 11 en 12 mei in het Rijssense Parkgebouw waren afgelopen week binnen een uur uitverkocht. De derde voorstelling op 14 mei was dezelfde avond nog volgeboekt. Er zijn nog kaarten voor twee voorstellingen op 16 mei.

De film met in de hoofdrollen Herman Finkers en de in Notter opgegroeide Johanna ter Steege is een eclatant succes.  De tragikomedie van regisseur Johan Nijenhuis, wiens roots in Markelo liggen, kwam donderdag vanuit het niets binnen op de eerste plek van de bioscooplijst. Al 13.000 mensen zagen de film op de eerste avond, meldde distributeur September Film vrijdag. De film scoort zowel binnen als buiten Twente.

De dwangbuis van Gedda

De rolprent, waarvan Finkers het script bewerkte, is een remake van de Tsjechische film ‘Teorie Tygra’ uit 2016. Finkers speelt Jan, een man die zijn huwelijk ziet als een dwangbuis, die hem is aangetrokken door zijn vrouw Gedda (Ter Steege). Zij weet wat goed voor Jan is en regelt alles. Om aan dat knellende bestaan te ontsnappen - al is het maar voor even - simuleert Jan dementie. 

Reggestreek