Volledig scherm
Dwarsdoorsnede van woningen, die Ter Steege bouwt op het Indië-terrein in Almelo. © Ter Steege

Mijlpaal Ter Steege Rijssen: omzet boven de 100 miljoen

RIJSSEN - Ter Steege Bouw en Vastgoed, onderdeel van de Ter Steege Groep, heeft de omzet vorig jaar met 22 procent zien stijgen tot 111 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 4,2 miljoen euro.

Ter Steege maakte zijn jaarresultaat woensdag bekend in de filmpje op de eigen website.

Indië-terrein Almelo

Volledig scherm
Hans ter Steege leidt het familiebedrijf sinds 2007. © Lenneke Lingmont

Een groot deel van de omzet is gerealiseerd in gebiedsontwikkelingen. Ter Steege heeft zich gespecialiseerd in binnenstedelijke projecten. Daarnaast is de groei toe te schrijven aan de stijgende omzet in verduurzamings- en renovatieprojecten voor woningbouwverenigingen. Inmiddels komt circa een derde van de omzet uit duurzame renovatie.

 Ter Steege verwacht dit jaar 400 woningen te verduurzamen. Het Rijssense bouwbedrijf manifesteert zich in de regio vooral op het Indië-terrein van Kon. TenCate in Almelo, dat het al sinds begin deze eeuw deels in bezit heeft. In 2014 kwamen hier de eerste woningen.

 Er staan er nu 150 en dat aantal zal de komende 5 tot 7 jaar stijgen tot 600 woningen.

Werknemers

Het aantal werknemers steeg 32 naar 298. Het familiebedrijf bouwde 322 nieuwe huizen en renoveerde 363 woningen. Ter Steege is ook optimistisch over het lopende jaar: “Met een goed gevulde orderportefeuille en uitzicht op een goed jaar ziet het er ook voor 2018 rooskleurig uit”.

Reggestreek