Oud-wielrenner, positivo en spreker Gert Jakobs (rechts) in het theater in Holten.
Volledig scherm
Oud-wielrenner, positivo en spreker Gert Jakobs (rechts) in het theater in Holten. © Regien Klein Hegeman

Naar het theater gaan passé? Kulturhus Holten is ‘hot’ als in de topjaren

HOLTEN - De voorverkoop van het nieuwe theaterprogramma van Kulturhus Holten loopt als een trein. Enkele voorstellingen zijn zelfs bijna uitverkocht. Ondanks dat de verkoop pas drie weken geleden is begonnen.

,,Een aangename verrassing”, reageert manager Jeroen de Kok opgetogen. ,,Er zitten namen tussen die we eerder hadden, maar dat zijn niet gegarandeerde uitverkopen. Vorig jaar was al zeer geslaagd. Dat jaar gaan we nu zeker overtreffen.”

Onbekend talent

De Kok kan het niet anders verklaren dan dat men het leuk vindt om naar het Holtense theater te komen. Maar ook dat er vertrouwen is in onbekend talent. ,,Neem bijvoorbeeld Daniëlle Schel. Zij heeft ooit maar twintig minuten in ons theater gestaan tijdens het Klein Kunst Festival. Haar kaartjes gaan als warme broodjes over de toonbank.” 

Maar het kan sneller...

Dat het sneller kan, blijkt uit een compleet uitverkochte zaal voor Helligen Hendrik. Hiermee is het Kulturhus de eerste in de regio, weet de Kok. ,,En dat terwijl we later met het programma naar buiten zijn gekomen.”

Crisis

Het Kulturhus heeft eerder een topjaar gehad. In de tijd van de crisisjaren toen de grote namen nog gretig waren op kleine theaters. ,,Dat was gemakkelijk scoren toen. Nu is dat anders. Het blijft een uitdaging om met elkaar ons theater vol te krijgen. En dat lukt ieder jaar beter. Ook de filmavond trekt steeds meer publiek. Dat is opvallend, want tegenwoordig kun je zo gemakkelijk een film thuis downloaden.” 

Toch is de theaterzaal maar een klein onderdeel van het Kulturhus waar meer zaken huizen als de bibliotheek, ViaVie Welzijn en de Rabobank. ,,Maar we zijn wel de kers op de grote taart. En heel belangrijk.”

Reggestreek