Volledig scherm
Brand in buitengebied Holten © News United / Jan Willem Klein Horstman

Natuurbrand in buitengebied Holten laait weer op

updateHOLTEN - Aan de Holterbergweg in Holten woedde dinsdagmiddag een flinke natuurbrand. De politie had diverse wegen afgesloten en er werd gelijk groot opgeschaald door de brandweer. In de namiddag is het vuur weer opgelaaid. 

Dat er groot werd opgeschaald kwam vanwege de droogte en de harde wind. Het stuk bos en heide dat aan het begin van de middag in brand stond heeft een afmeting van zo'n 1000 vierkante meter.  De brandweer meldde later dat het vuur onder controle was.

Rond 17:30 uur laaide het vuur door de droogte toch weer op en rukte de brandweer wederom uit. Op meerdere plekken komt er rook uit de grond. De brandweer verwacht nog een flinke tijd bezig te zijn met nablussen. Staatsbosbeheer heeft de Holterbergweg aan twee kanten afgesloten om de brandweer de ruimte te geven.

  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Reggestreek