Volledig scherm
PREMIUM
De leden van de Stichting Historisch Oarfgood Riessen: Jan Slofstra, Gerrit Kraa, Wim ter Harmsel, Gerrit Dannenberg, Karel van der Meer en Gerrit ten Wolthuis (vanaf links) zijn verantwoordelijk voor de heruitgave van het woordenboek Nederlands-Twents. © SHOR

Nederlands-Twents woordenboek van
‘Karel van ’n Notoaris’ opnieuw uitgegeven

RIJSSEN - Het levenswerk van mr. Karel (van ’n Notoaris) Schönfeld Wichers wordt opnieuw uitgegeven. Het gaat om heruitgave van het grote woordenboek Nederlands-Twents, dat dit jaar veertig jaar geleden het levenslicht zag.

Het initiatief tot de heruitgave is genomen door de schrijvers van de Stichting Historisch Oarfgood Riessen (SHOR). Volgens SHOR-voorzitter Jan Slofstra werd al geruime tijd met de gedachte gespeeld om dit uitgebreide woordenboek opnieuw uit te geven.  Het woordenboek Nederlands-Twents is al lange tijd compleet uitverkocht. „Op het Rijssens Museum waren nog enkele exemplaren aanwezig, maar niet meer voor de verkoop. De laatste exemplaren zijn zorgvuldig bewaard en die hebben we de afgelopen jaren voor heel bijzondere gelegenheden bewaard om weg te geven als relatiegeschenk”, zegt directeur Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

Reggestreek