Volledig scherm
De bomen aan de Larenseweg in Holten zorgen voor onveilige situaties op de trottoirs. Dit wordt onder meer veroorzaakt door wortels die de trottoirtegels opdrukken. © Ronald Vrugteman

Niet alle bomen Holtense
Larenseweg keren terug

RIJSSEN/HOLTEN - De slechte toestand van het trottoirs van de Larenseweg in Holten wordt veroorzaakt  door de bomen langs de weg. Ze worden volgend jaar gekapt, maar niet voor alle 31 bomen komen jongere exemplaren terug.

In september heeft Gemeentebelang vragen gesteld over de slechte staat van de trottoirs van de Larenseweg. Volgens de fractie ondervinden onder anderen mindervaliden, maar ook ouders met kinderwagens veel hinder van de slechte trottoirs.

Opdrukken

Het probleem wordt veroorzaakt door de bomen, die door de jaren heen flink in omvang zijn toegenomen, en hun wortels die van onder de trottoirtegels opdrukken. 

Boomvervangingsplan

B en W willen volgend jaar 87.000 euro uittrekken voor een boomvervangingsplan. Met geld uit dat potje kan de situatie in de Larenseweg worden opgelost, aldus wethouder Jan Aanstoot. ‘Het lastige is dat er geen ruimte is om het huidige aantal van 31 bomen terug te plaatsen als gevolg van de vele leidingen en kabels die thans onder de Larenseweg liggen’, zegt de wethouder, die wil wachten met kappen tot er een ontwerp voor de nieuwe situatie is. 

Reggestreek