Volledig scherm
Kunstenaar Aebele Trijsburg (links) en wethouder Roland Cornelissen bij het nieuwe kunstwerk. © Bert Kamp

Nieuw kunstwerk Wereldtijdpad onthuld in Holten

HOLTEN - Holten is een kunstwerk rijker. Op de hoek van de Kalfstermansweide, ter hoogte van dierenspeciaalzaak Pets&Co, is zaterdagmiddag Jaarpaal 2015 onthuld van het Wereldtijdpad.

De jonge kunstenaar Aebele Trijsburg kreeg de opdracht van Stichting Wereldtijdpad om een sculptuur te maken met als thema ‘Grenzen’. Dat resulteerde in een beeld waarvan twee grijze benen uit de grond steken. „2015 is het jaar van de vluchteling. Ik heb het van twee kanten bekeken: de vluchteling heeft geen vaste grond onder zijn voeten en wij, de niet-vluchtelingen, steken onze kop in het zand”, vertelt Trijsburg.

Aanwinst
Het kunstwerk is een aanwinst, vindt wethouder Roland Cornelissen van de gemeente Rijssen-Holten die de zesde Wereldtijdpadpaal mocht onthullen. „Er staan veel palen in de gemeente, maar de mooiste exemplaren staan in het centrum, op een prominente plek.”

De in Barchem geboren Trijsburg is gekozen omdat zijn werk er boven de andere vijf kanshebbers uitsprong. „Normaal doe ik dit soort dingen niet. Maar ik zag het als een uitdaging.”

Reggestreek