Volledig scherm
De watertank wordt van de buurtmoestuin aan de Industriestraat naar restaurant Woody's op de Holterberg vervoerd. © Paul Akkerman

Nieuwe plek voor watertank in Holten

Volledig scherm
De watertank tijdens het transport door het centrum van Holten. © Paul Akkerman

HOLTEN - De buurtmoestuin van Duurzaam Holten aan de Industriestraat moet wijken voor de snel oprukkende woningbouw op De Kol. Sinds 2015 stond bij de moestuin een grote calabash watertank van 6.000 liter. Die tank is eigendom van de Stichting Vrienden Holten Bedanda en is gemaakt in het kader van het drinkwaterproject De Gevulde Waterkruik. Dat project zorgde al voor de bouw van duizenden eenvoudige watertanks in Afrika, waar een groot gebrek is aan schoon en veilig drinkwater.

De tank in Holten werd door Duurzaam Holten gebruikt voor het bewateren van deze buurtmoestuin en heeft zijn nut in de droge zomers meer dan bewezen. Het diende ook als voorbeeldmodel voor teams uit Congo, Uganda, Kenia en Ghana, die in Holten op bezoek kwamen en daar geïnspireerd raakten om in hun eigen land dergelijke watertanks te bouwen. 

Het was Duurzaam Holten en de Stichting Vrienden Holten Bedanda bekend dat de watertank maar tijdelijk aan de Industriestraat kon blijven staan en daarna moest worden verplaatst. En dat is deze week  gebeurd. De grote watertank is vervoerd naar restaurant Woody's op de Holterberg, waar het een plek kreeg naast het verblijf van de paarden.  De tank wordt gevuld met het regenwater van het dak om de paarden drinken te geven. De tank moet nog worden opgeknapt en wordt dan voorzien van een informatiebord, zodat wandelaars en bezoekers iets kunnen lezen over dit drinkwaterproject.   

Reggestreek