Volledig scherm
USA Sportaccommodaties is een van de huurders van het pand dat Nijhof-Wassink heeft gekocht. Na afbraak moet op die plek het nieuwe kantoorgebouw van truckdealer Nijwa komen. © Google Maps

Nijwa in Rijssen wil nieuw kantoor op plek sportschool USA

RIJSSEN - Het kan Freddy Nijhof, president-commissaris van Nijhof-Wassink Groep, niet snel genoeg gaan, maar voor hij een nieuw onderkomen voor truckdealer Nijwa aan de Fahrenheitstraat in Rijssen kan bouwen moet er nog het een en ander worden geregeld.

De grootste uitdaging is daarbij een geschikte locatie te vinden voor USA Sportaccommodatie. De sportschool heeft nog een huurcontract van ruim zes jaar voor het deel van het pand dat Nijhof heeft gekocht van Van Losser. „We hebben een akkoord met Van Losser”, aldus Nijhof.

Parkeren

Hij wil het gebouw, waarin onder anderen ook HD Interieurs is gevestigd, afbreken en op de plek een nieuw kantoorgebouw voor Nijwa, dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks en Bedrijfwagens, bouwen. „Het huidige onderkomen van NijWa (hoek Fahrenheitstraat-Galvanistraat-red.) voldoet niet meer aan de huidige eisen. Het zal worden afgebroken en we kunnen de locatie gebruiken voor het parkeren van onze trucks. We hebben in totaal vierhonderd trucks op de weg bij Nijhof-Wassink en in het weekeinde staan er zo’n honderd van op ons terrein en dat is  behoorlijk dringen”, aldus Nijhof, die nog om tafel moet met HD Interieurs.

Spijtig

USA-eigenaresse Desiree Veluwenkamp begrijpt de wens van Freddy Nijhof, maar vindt het zeer spijtig dat ze op zeker moment van de huidige locatie weg moet. „Als sportschool kun je je geen betere plek wensen. We hebben ongeveer 2.000 vierkante meter tot onze beschikking; aan de Reggesingel dus goed in het zicht én makkelijk bereikbaar en met 150 parkeerplaatsen. Nijhof wil ons helpen bij het vinden van een goed alternatief, maar dat wordt nog lastig hier in Rijssen. Ik wil graag binnen een straal van een kilometer van onze huidige locatie blijven. Als dat op het bedrijventerrein is, hebben we ook de toestemming van de gemeente nodig. Je kunt niet zomaar ergens een sportschool beginnen”, aldus de sportschoolhoudster.

Reggestreek