Volledig scherm
Het bestuur van Noabershof Riessen: Jan Altink, Jan Nijland, Herman Grooten, Jellie Schelhaas-Leistra en Gerrit Dannenberg (vanaf links). © Arjan Baan

Noabershof Riessen
is ‘schot in de roos’

RIJSSEN  - Al ruim meer dan 200 mensen hebben zich aangemeld voor de informatieavond van de Noabershof Riessen, dinsdagavond in het Parkgebouw in Rijssen.

Het idee achter de Noabershof is een woonvorm te realiseren waar meerdere generaties van elkaars aanwezigheid kunnen profiteren. Een vorm waarin privacy voorop staat, maar waar mensen ook naar elkaar omzien en elkaar voort willen helpen. Kortom, noaberschap in een eigentijds jasje.

„Elke dag komen nog nieuwe inschrijvingen binnen. Wij zijn verrast door het grote aantal. Ons initiatief blijkt een schot in de roos”, zegt Jan Nijland, voorzitter Noabershof Riessen. „Wij worden als bestuursleden ook veelvuldig aangesproken”, aldus Gerrit Dannenberg. „Mensen zeggen dat dit precies is waar ze op zitten te wachten.”

Jan Nijland reageert: „Ik kreeg al langer signalen van mensen die graag iets samen met vrienden of bekenden willen bouwen. Maar hoe realiseer je zo’n droom als particulier? Met medewerking van de Rabobank Rijssen-Enter en de gemeente Rijssen-Holten is het ons gelukt de Noabershof Riessen gestalte te geven.”

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via www.noabershof.nl. Inloop met koffie vanaf 19.00 uur; aanvang 19.30 uur.

Reggestreek