Volledig scherm
Ook deze zomer langer genieten op de terrasjes in Rijssen en Holten en het hoeft niet minimaal 25 graden te zijn. © Ronald Vrugteman

Nog één keer test voor terrasjes Rijssen-Holten

RIJSSEN - Er komt deze zomer een derde en laatste test voor de ruimere openingstijden van terrassen in Rijssen en Holten.

 Nu niet langer de restrictie van 25 graden of meer wordt gehanteerd bij het langer open zijn van de terrasjes, wil de gemeente bezien of er dan ook geen sprake is van overlast. „Zo niet dan kan de ruimere openingstijd beleid worden”, aldus burgemeester Arco Hofland maandagavond in de commissie maatschappelijke dienstverlening.

Geen klachten

Uit de evaluatie van de tweede pilot - de eerste werd vroegtijdig afgebroken op last van Hofland - bleek dat het hanteren van een minimumtemperatuur van 25 graden voor het mogen open hebben van het terras tot middernacht tot veel onduidelijkheid leidde bij de horecaondernemers in beide plaatsen. Mede gezien het feit dat er nauwelijks tot geen klachten waren, die direct waren terug te voeren tot de ruimere openingstijden van de terrasjes.

 Niet blij

Commissielid Ewart Bosma (SGP) zei in de commissie niet blij te zijn met de verruiming in verband met de zondagsrust. „Geen klachten wil niet zeggen dat er geen overlast is”, aldus Bosma.  „Wij zijn in elk geval niet blij met de verruiming van de pilot, maar dat zal voor niemand een verrassing zijn.” 

Beleid

De andere reagerende fracties waren positief. De VVD en coalitiepartij CDA toonden zich verheugd met de verruiming van de pilot. Gemeentebelang, eveneens coalitiepartij, en D66 waren van mening dat de pilot nu reeds kan worden omgezet in beleid.

Reggestreek